Υψηλοί τόνοι καταγράφηκαν στη Βουλή λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις, με αφορμή τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Για δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης μίλησε για προβοκάτσια κατά των όσων διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο, ενώ ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ κατήγγειλε “κλασική περίπτωση” οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και Αστυνομίας να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση.

Εν μέσω συνεχών αντεγκλήσεων με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε το σώμα ότι 1.000 άτομα, πέραν του μεγάλου συντεταγμένου μπλοκ 7.000 ανθρώπων που διαδήλωναν με το ΠΑΜΕ, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έριξαν 15 μολότοφ. Όπως είπε, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν 9 συλλήψεις από αυτούς που επιτέθηκαν με μολότοφ, 8 προσαγωγές, υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί, ενώ στον πέριξ χώρο βρέθηκαν μη χρησιμοποιημένες μολότοφ. Όπως είπε ο υπουργός, υπήρχε σχέδιο να διαλύσουν τη διαδήλωση, να τραυματίσουν αστυνομικούς και να κάνουν ζημιά σε περιουσίες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία στο υπουργείο, “δεν θα ξαναφήσουμε ποτέ άνθρωποι να τραυματιστούν, και να κάνουν ζημιές”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΚΚΕ για χημικά στους ίδιους και σε διαδηλωτές, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι “έφαγαν” χημικά αλλά ότι οι άνθρωποι του μπλοκ του ΠΑΜΕ ήταν υποδειγματικοί.

Παραιτηθείτε εάν σας υπερβαίνουν τα γεγονότα, είπε προς τον κ. Χρυσοχοΐδη ο κ. Βούτσης σημειώνοντας ότι είναι επικίνδυνο να ασπάζεται ο υπουργός την ενημέρωση που του έδωσαν. Διαλύσατε τη συγκέντρωση σε κλίμακα 200 μέτρων, είπε ο κ. Βούτσης ο οποίος κατήγγειλε αναίτιο χτύπημα αστυνομικών της Δέλτα σε ειρηνικούς διαδηλωτές της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη Βουκουρετσίου.

Θαν. Παφίλης: Προβοκατόρικο και οργανωμένο σχέδιο κατά των διαδηλωτών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «κλασική περίπτωση» οργανωμένου σχεδίου κυβέρνησης και Αστυνομίας να διαλύσει τη μεγάλη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων, των ομοσπονδιών, των σωματείων και των μαζικών φορέων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Χαρακτήρισε τα επεισόδια που προκάλεσαν οι “γνωστοί προβοκατόρικοι μηχανισμοί” σαν ζωντανή απόδειξη για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση, καθώς οι ομάδες αυτές “σπρώχτηκαν” από την Αστυνομία πάνω στους διαδηλωτές με διπλό στόχο: να διαλύσουν το μαζικό συλλαλητήριο καταδίκης του νομοσχεδίου και να δώσουν στην κυβέρνηση τα γνωστά επιχειρήματα συκοφάντησης των εργατικών – λαϊκών αγώνων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης