Αντιπαράθεση ξέσπασε στην Βουλή, ύστερα από τις αποκαλύψεις του υπουργού, Παύλου Γερουλάνου, σχετικά με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις εργασίες του ΕΟΤ κατά τα έτη 2008-09.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, που ενημέρωσε την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για θέματα της αρμοδιότητάς του, απέφυγε κατά την ομιλία του να κάνει αναφορά στο θέμα, αφού ούτως ή άλλως εκκρεμεί να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άλλο διαφάνεια, άλλο περιστολή δαπανών και άλλο πολιτική σκοπιμότητα, με τη διακύβευση και τη σπίλωση του Οργανισμού. Κυριολεκτικά ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα για να απαξιώσετε τον Οργανισμό και να καλύψετε τη δική σας ανυπαρξία», δήλωσε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η απάντηση του υφυπουργού ήταν: «Μιλάει η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για οργιώδη τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του ελληνικού λαού από τον ΕΟΤ κατά την περίοδο διακυβέρνησής της;». Ο κ. Νικητιάδης μίλησε για υπερβολικούς χαρακτηρισμούς της κ. Κεφαλογιάννη, όταν -όπως είπε – «χθες ευτελίσθηκε η πολιτική της ΝΔ.Μιλάτε για λάσπη, όταν είναι στοιχεία του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών, για τα οποία θα αποφανθεί η εισαγγελέας, αν υπάρχει εγκληματική πράξη;», σημείωσε ο υφυπουργός και επέμεινε ότι και τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και την άρση του καμποτάζ έκανε «η σημερινή κυβέρνηση και όχι η ΝΔ επί 5,5 χρόνια».

Ενημερώνοντας την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Γ. Νικητιάδης είπε ότι «κράτησε» πέρσι ο τουρισμός μένοντας στα επίπεδα του 2009 σε περίοδο, που λόγω της κρίσης θα έπρεπε να υπάρχει μείωση. Εξέφρασε την πίστη του ότι το 2011 θα υπάρξει αύξηση στις κρατήσεις, αλλά και στα έσοδα, προσδιορίζοντας, όμως, την ανάγκη προσέλκυσης υψηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων.
Είπε ότι έχει ακόμη ότι έχει ριφθεί το βάρος στη μείωση της γραφειοκρατικής χρονοτριβής για την έκδοση βίζας από τις χώρες εκτός Σένγκεν, κυρίως τη Ρωσία που ενδιαφέρει απολύτως την Ελλάδα ως πελάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο υφυπουργός, στη Βουλή έρχεται σύντομα νομοσχέδιο για τον αγροτικό και ιαματικό τουρισμό, ενώ ετοιμάζονται νομοθετήματα για τον ορειβατικό, τον καταδυτικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Ειδικό βάρος, εξάλλου, έχει ριφθεί στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης