Σε έντονη λογομαχία με χαρακτηρισμούς που ξεπέρασαν τα όρια εξελίχθηκε η συζήτηση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο στη κρυφή συνεδρίαση για τις παρακολουθήσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (28/11).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον συνάδελφό του, φωνάζοντας «βούλωσέ το ηλίθιε», με τον Δ. Μαρκόπουλο να απαντά κάνοντας λόγο για πολιτική αλητεία. «Δεν σε φοβάμαι», φέρεται να απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ένταση, με τους βουλευτές της ΝΔ να ζητούν την αποβολή του κ. Πολάκη από τη διαδικασία, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Θανάση Μπούρα.

Κατά τα λοιπά, αναμένεται μετά τη συζήτηση επί των διαδικαστικών ζητημάτων να τοποθετηθεί στην επιτροπή ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ δεν είναι παρόντες οι τρεις επιχειρηματίες που έχουν κληθεί (Μπίτζιος, Λαβάρνος και Ντίλιαν).

Αποφασίστηκε να μην γίνει καμία βίαιη προσαγωγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιτροπή πραγματοποιήθηκαν και δύο ψηφοφορίες επί της διαδικασίας, και με 10 ψήφους έναντι 9 αποφασίστηκε η συνεδρίαση να είναι μυστική αλλά και να μην υπάρξει βίαιη προσαγωγή.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επικαλέστηκαν αναφορά του προέδρου της επιτροπής Θανάση Μπούρα στην ΕΥΠ, προκειμένου να ταυτίσουν το Predator με αυτή.

Σε ό,τι αφορά τη βίαιη προσαγωγή, οι βουλευτές της πλειοψηφίας θύμισαν στην επιτροπή τη στάση που είχε κρατήσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην προηγούμενη Βουλή, κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετικό αίτημα για τη βίαιη προσαγωγή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας. Όπως είπε ο Κώστας Καραγκούνης, η τέως πρόεδρος της Θεσμών είχε αρνηθεί το αίτημα πέντε φορές, δηλώνοντας πως «η επιτροπή δεν θα παίζει με όρους δημοσιότητας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης