“Η ΝΔ θέλει να αξιοποιήσει εκλογικά το προσφυγικό-μεταναστευτικό”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας στη Βουλή, στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Χαρακτήρισε μάλιστα “ύβρι” να θεωρείται ότι “είμαστε ενάντια στη χώρα” όταν ασκούμε κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης: “Αυτά, (γίνονταν) κατά τον εμφύλιο πόλεμο και την περίοδο μετά. Όχι τώρα. Όχι πια. Θεωρώ μέγιστη ντροπή να λέγεται ότι αναμασούμε τη τούρκικη προπαγάνδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: “Έτσι νομίζετε ότι εμείς θα υποχωρήσουμε; Να τα ξεχάσετε αυτά. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη λογική που αφορά την προσφυγιά και τη μετανάστευση”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση Μηταράκη, είπε ότι “μας έπλεξε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα σε σχέση με τους 38 ανθρώπους – πρώτα και κύρια – που ήταν στη νησίδα του Έβρου”. Έκανε μάλιστα λόγο για “μέγιστη βλασφημία” και για “ύβρι” στα χείλη του πρωθυπουργού όταν άρχισε να μιλάει ότι εφευρέθηκε όνομα, ότι εφευρέθηκε παιδί που πέθανε στον Έβρο”..

Την αντίδραση του κ. Θεοδωρικάκου προκάλεσε η αναφορά του κ. Βίτσα ότι πρώτη φορά υπουργός είπε ότι αυτή η νησίδα είναι τούρκικο έδαφος. Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι “εσείς και ο αρχηγός σας έπρεπε να έχετε ζητήσει συγνώμη, γιατί μας είπατε και προδότες και δολοφόνους. Ντροπή σας” είπε τρεις φορές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη”, και συνέχισε: “Ήταν και είναι τουρκικό έδαφος. Όταν κάποιος ψεύδεται με ωμό τρόπο πρέπει να έχει θάρρος να ζητά συγνώμη. Λέγατε επί μέρες, ότι η νησίδα με τις συγκεκριμένες συντεταγμένες, ήταν στην Ελλάδα. Απέδειξα ότι είναι στην Τουρκία, με έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού [..] Πρέπει ο λαός να γνωρίζει που είναι τα σύνορα. Θα ήταν πρόβλημα να ήταν ελληνικό αυτό το κομμάτι, και να μην επιχειρούσε η ΕΛΑΣ. Ανήκε όμως στην Τουρκία, και γι΄αυτό θα ήταν απαράδεκτο να ενεργήσουν εκεί οι Έλληνες αστυνομικοί.. [..] Δέκα μέρες τώρα, σταματήσατε να αναφέρετε τις γελοιότητες για το Κτηματολόγιο και δεν βρήκατε το θάρρος της ψυχής σας να ζητήσετε μια συγνώμη, όχι από εμένα ή τον Μητσοτάκη, αλλά από τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί για να κρατήσουν όρθια τα σύνορα”.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του υπουργού, ο κ. Βίτσας είπε ότι “εσείς πρέπει να ζητήσετε συγνώμη στο λαό και από την ανθρώπινη κοινωνία. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ως ασπίδα τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛΑΣ για αυτά που τους διατάσσετε να κάνουν με την πολιτική σας. Δεν είναι ιδιοκτησία σας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης