«Εντός 10 ημερών επανέρχεται η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 21:04
«Εντός 10 ημερών επανέρχεται η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»
Πηγές του υπ. Εργασίας αναφέρουν ότι οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αναμένεται να κατατεθούν εκ νέου στις αρχές της Μ. Εβδομάδας και θα συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

Την διαβεβαίωση ότι οι ρυθμίσεις θα επανέλθουν, έδωσε χτες και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος απέσυρε το άρθρο 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που τις περιλάμβανε. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το θέμα είναι διαδικαστικό και στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την τρόικα ώστε να υπάρξει θετική γνωμάτευση, ενώ τόνιζαν ότι δεν υπήρξαν αντιρρήσεις εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται τις διαδικασίες της εφαρμογής της διάταξης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, και προβλέπει ότι από την 1η Μαΐου, θα καταβάλλονται ταυτόχρονα μέσω τραπεζικού συστήματος ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί και φόρος μισθωτών υπηρεσιών.

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στην υλοποίηση του μέτρου και σχετίζονται με την διαχείριση των νέων κωδικών από τις τράπεζες.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 21:06