Εντός της εβδομάδας αρχίζει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 07:23
Εντός της εβδομάδας αρχίζει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης

Τα προεδρεία τους εκλέγουν σήμερα, με διαδοχικές ψηφοφορίες που θα ξεκινήσουν το πρωί και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι, οι διαρκείς επιτροπές της Βουλής, που συγκροτήθηκαν με απόφαση του προέδρου του Σώματος.

Το απόγευμα συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως ο Κώστας Τασούλας θα κάνει κατ' αρχάς μια ενημέρωση για τα πρώτα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυβέρνηση κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα είναι αυτό για το επιτελικό κράτος, στο οποίο η κυβέρνηση αποδίδει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, και γι' αυτό επιθυμεί να συζητηθεί στη Βουλή με κανονικές διαδικασίες, ήτοι πρώτη και δεύτερη ανάγνωση στις επιτροπές και στη συνέχεια συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Θα ακολουθήσει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Προτού κλείσει η Βουλή για τον Δεκαπενταύγουστο θα έχει κατατεθεί και ενδεχομένως και ψηφισθεί με τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμοι και Περιφέρειες) εν όψει της ανάληψης καθηκόντων των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει κι άλλες διατάξεις επείγοντος χαρακτήρα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 07:25