Τις απόψεις του για τις δημόσια διοίκηση επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε σήμερα με στελέχη της προσκείμενης στο κόμμα του συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σαμαράς φέρεται να δήλωσε αντίθετος σε νέες μισθολογικές παρεμβάσεις στο δημόσιο, ενώ όσον αφορά στο θέμα των απολύσεων επέμεινε στην πάγια θέση του για την εφεδρεία. Όπως επισημαίνουν ωστόσο, στελέχη της ΝΔ, το ζήτημα της μείωσης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που ζητά επιτακτικά η τρόικα χρήζει περαιτέρω συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται και θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης. Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις διαβεβαιώσεις που έχουν πάρει από την ηγεσία της ΝΔ, όπως και από τον αρμόδιο υπουργό. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της 
Ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε διαγραφεί από τη ΝΔ.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Μ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι η ΝΔ είναι υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος με όρους και προϋποθέσεις που να το καθιστούν βιώσιμο και να εξασφαλίζουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Από την πλευρά του, ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο που έχει συμφωνηθεί με τον κ. Βορίδη πρέπει να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα, καθώς όπως είπε, «δεν μπορεί στην προεκλογική περίοδο να είμαστε όμηροι κανενός».

Νωρίτερα σήμερα εκπρόσωποι των ιδιοκτητών είχαν επαφή με τον κ. Βορίδη, ο οποίος τους είπε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και μόλις πάρει την έγκριση από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων θα προωθήσει την κατάθεσή του στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς τέλος για το αν και μετά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σαμαρά διαμορφώνονται προϋποθέσεις επιστροφής του στη ΝΔ ο κ. Λυμπερόπουλος απάντησε «εγώ δεν έχω αλλάξει διεύθυνση έχω μία σταθερή ιδεολογία, τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό».

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης