Επαφές Ε.Βενιζέλου στις Η.Π.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011, 07:11
Επαφές Ε.Βενιζέλου στις Η.Π.Α.
Σειρά συναντήσεων θα έχει σήμερα o Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τίμοθι Γκάιτνερ και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Παράλληλα, στο πλαίσιο των επαφών του στις Η.Π.Α. για την πορεία του ελληνικού χρέους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις, Τιμ Τζόνσον.

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην αμερικανική πρωτεύουσα (25-26 Ιουλίου) έρχεται τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες για σύναψη νέου δανείου και νέου μνημονίου για τη χώρα, αλλά και μέσα σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα στην εσωτερική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ λόγω των συζητήσεων για το αμερικανικό δημόσιο χρέος.

Η ελληνική πλευρά διατείνεται ότι η προεργασία της επίσκεψης γινόταν από τις αρχές Ιουλίου, αμέσως μετά την ανάληψη από την Κριστίν Λαγκάρντ των καθηκόντων της στο ΔΝΤ, και καθυστέρησε εξαιτίας της επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011, 07:43