Οι εξελίξεις στην Ε.Ε. και θέματα διμερών σχέσεων κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκου Ξυδάκη με τους πρέσβεις της Βρετανίας και της Σλοβακίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ επιβεβαιώθηκαν οι στενοί ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών, έγινε αναφορά στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και συζητήθηκε το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο, εν όψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., ο κ. Κίτμερ ενημέρωσε τον κ. Ξυδάκη για τη συζήτηση που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά στο «νέο περιεχόμενο» των σχέσεων Ε.Ε.-Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και διμερών σχέσεων με έμφαση στη σύσφιξη των δεσμών των δύο χωρών ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη Σλοβενία το δεύτερο εξάμηνο του 2016, βρέθηκαν στο επίκεντρο και στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με τον πρέσβη της Σλοβακίας στη χώρα μας, Πέτερ Μιχάλκο.

Σε ό,τι αφορά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Σλοβακίας οι δύο πλευρές εστίασαν στις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού. Επιπλέον, έγινε λόγος για θέματα κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο την απασχόληση των νέων, ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης και κοινών ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης