Η προοπτική περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Αγία Πετρούπολη προς την Ελλάδα ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, προερχόμενος από το Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου παρέστη στο διήμερο προβολής της χώρας που διοργάνωσε ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με δήμους μεγάλων νησιωτικών προορισμών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Νικητιάδης συνεργάστηκε επί μακρόν με την πρόξενο και τους υπαλλήλους του προξενείου που ασχολούνται με την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, επισκέφθηκε το visa center, με το οποίο συνεργάζεται το ελληνικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να καταγράψει επί τόπου τυχόν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του κέντρου και την άμεση εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Όπως διαπίστωσε, το προξενείο της Αγίας Πετρούπολης εκδίδει εντός 24 ωρών τις θεωρήσεις εισόδου, χρόνος που, όπως είπε, θεωρείται ικανοποιητικός. Ωστόσο, ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα είναι στη διάθεσή τους για όποια ενίσχυση σε δυναμικό χρειαστούν στο μέλλον, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό τις θεωρήσεις εισόδου στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συναντήθηκε με τους δέκα μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Αγίας Πετρούπολης, με τους οποίους συζήτησε την προοπτική να αυξηθεί ο τουρισμός από την πόλη τους προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραλλήλως, ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε τους τουριστικούς πράκτορες για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για την κατάργηση της θεώρησης εισόδου προς τους Ρώσους ταξιδιώτες.

Επί τη ευκαιρία της παρουσίας του στη Ρωσία, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αποδέχθηκε πρόσκληση του τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του ιστορικού πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης να πραγματοποιήσει ομιλία στους σπουδαστές της σχολής με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό.

Στην ομιλία του, ο υφυπουργός έδωσε έμφαση στην οικουμενικότητα και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα επάνω στον οποίο αναπτύχθηκε διαχρονικά ο ελληνικός πολιτισμός.

Ακολούθησε συζήτηση στην ελληνική γλώσσα, του κ. Νικητιάδη με τους σπουδαστές του πανεπιστημίου, οι οποίοι προσκάλεσαν τον υφυπουργό να επισκεφθεί και πάλι το πανεπιστήμιο, όσο πιο γρήγορα το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης