Με ζητούμενο την πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντάται στα Ηλύσια Πεδία με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μια σύνοδο όπου δεν αποκλείεται -καθώς φουντώνουν οι φήμες και οι πληροφορίες- η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει σχέδια στήριξης της Ελλάδας, εάν η Αθήνα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
 
Αρχικά, στο Παρίσι, ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν, και τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μπερνάρ Ακουγιέ, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στις γαλλικές εφημερίδες Le Monde και Politique Internationale.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός το βράδυ θα παρακαθίσει στις Βρυξέλλες στο δείπνο του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Στη πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της Κομισιόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει, έχοντας στην πολιτική φαρέτρα «όπλα», όπως οι αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς, η εισοδηματική πολιτική και το ασφαλιστικό που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Η Κομισιόν φαίνεται να  τάσσεται πλέον ανοιχτά υπέρ της παροχής στήριξης στην Ελλάδα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι αυτό θα γίνει μόνο «με αντάλλαγμα σαφείς δεσμεύσεις από την Αθήνα» για τα δημοσιονομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης