Την απομάκρυνση του Γ. Κωτούλα, συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, ζήτησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέχεια στο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι την άμεση απομάκρυνση του κ. Κωτούλα είχε ζητήσει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, σύμφωνα με το οποίο ο σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού είναι «υμνητής του Χίτλερ και του ναζισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο κ. Κωτούλας απάντησε με εξώδικο προς την εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως «η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται» και κάνει λόγο για αυταπόδεικτη πλαστογραφία. Επιφυλάσσεται τέλος, να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του και να κινηθώ αστικά και ποινικά για προσβολή της προσωπικότητάς του.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι προκύπτουν ποικίλα ερωτηματικά τόσο από την τοποθέτηση του κ. Κωτούλα ως συμβούλου σε ζητήματα ιθαγένειας, όσο και από τη σιωπή της κυβέρνησης αναφορικά με τα δημοσιεύματα στον Τύπο για το συγγραφικό του έργο και στο πλαίσιο αυτό διερωτάται πώς είναι δυνατό να αναλαμβάνει μια τόσο ευαίσθητη θέση «κάποιος που υποστηρίζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό και σχετικοποιεί το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί επίσης τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, να πάρουν θέση για το θέμα και να διευκρινίσουν αν υποστηρίζουν την παραμονή του κ. Κωτούλα στην εν λόγω θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σαφές», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «ότι ανακύπτει ζήτημα άμεσης απομάκρυνσης του κ. Κωτούλα από την εν λόγω θέση και καλούμε την κυβέρνηση να πράξει ανάλογα».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποπεμφθεί ο φιλοναζιστής σύμβουλος του Αθανασίου», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 12:14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης