Επενδυτικό ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 21:37
Επενδυτικό ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η ενέργεια, το φυσικό αέριο, η αγορά ακινήτων, τα τρόφιμα και ο τουρισμός φαίνεται ότι συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα.

Εκτός από τις ιδιωτικές επενδύσεις στο επίκεντρο βρίσκονται και οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και το Αναπτυξιακό Ταμείο με τα παραπάνω στοιχεία να προκύπτουν από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπουργός Επικρατείας δρ Soultan Al Jabe.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Soultan Al Jaber, «η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα για τον τουρισμό όσον αφορά στις ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες, real estate, και ιδιαίτερα στην ενέργεια και το φυσικό αέριο.

«Φαίνεται ότι τα προβλήματα του παρελθόντος για επενδύσεις ξεπερνιούνται», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Al Jaber.

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και η προστασία των επενδύσεων, με τα δύο θέματα να διευθετούνται άμεσα μέσω διακρατικών συμφωνιών, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει υπογράψει την απόφαση για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης η οποία θα πρέπει κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ σχετικά με την προστασία των επενδύσεων έχει αποσταλεί προσχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία αναμένεται απάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου.


Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 21:37