Προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατηγορώντας την Αθήνα ότι δεν επιθυμεί την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της χώρας του.

Σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας προς τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο κ. Ιβάνοφ υποστήριξε ότι «όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε απορρίπτονται από την ελληνική πλευρά» και αναφερόμενος προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Δεν πρέπει να αναμένεται τίποτε το διαφορετικό από έναν άνθρωπο που πριν από δύο δεκαετίες δημιούργησε το πρόβλημα και τώρα θέλει να αποφύγει την επίλυση του».

Ειδικότερα, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε: «Η επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνει αυτό που λέμε: ότι η FYROM δεν έχει με ποιον να συνομιλήσει για να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.

Στην επιστολή του προς τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας απέρριπτε την πρόταση του Σκοπιανού ομολόγου του για σύσταση δυο ομάδων με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης