Φραστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη σημερινή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

«Η Δημοκρατία για να λειτουργήσει απαιτεί σεβασμό στο Σύνταγμα, το οποίο έχει καταλυθεί από τη συγκυβέρνηση, που έχει αντικαταστήσει το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με την άρνηση διορισμένων υπουργών να απαντούν στην αντιπολίτευση», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε πως για να λειτουργήσει η Δημοκρατία «προϋποθέτει εθνική κυριαρχία» και σημείωσε πως «σήμερα στα υπουργεία δίνουν εντολές ξένοι επίτροποι της τρόικας, στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν εντολές ο Ράιχενμπαχ και ο Φούχτελ».

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά υποστηρίζοντας ότι «η Δημοκρατία συγχωρεί, δεν χρησιμοποιεί εκείνους που υπηρέτησαν την κατάλυσή της, όπως κάνει ο κ. Σαμαράς».

Τέλος επέκρινε τον πρωθυπουργό για ασέβεια προς το κοινοβούλιο λέγοντας ότι «περιφρονεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο από αρχηγούς των κομμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης