Επίθεση κατά της Ν.Δ. από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Επίθεση κατά της Ν.Δ. από το Υπουργείο Ναυτιλίας
«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κοιμάται δεξιά και να ονειρεύεται ότι... κυβερνά! Δεν χρειάζεται να αλλάξει πλευρό. Μόνο που αυτό το είδος ύπνου έχει μια σοβαρή συνέπεια: την απώλεια μνήμης» απαντά το Υπουργείο Ναυτιλίας στα «καρφιά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στην Ψέριμο μετά την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το υπουργείο θυμίζει, όπως λέει, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι πρώτος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τον Άη Στράτη, τη Νίσυρο και την Τήλο απ' όπου και εξήγγειλε, για πρώτη φορά, συγκεκριμένη νησιωτική πολιτική. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, το Υπουργείο Ναυτιλίας ξεκίνησε την εφαρμογή της νέας αυτής πολιτικής με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, να προγραμματίζουν επισκέψεις σε Σάμο, Αγαθονήσι, Λέρο, Λειψούς, Κάλυμνο και Κω, για τις 4 Ιανουαρίου. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε, με πρώτο σταθμό τη Σάμο, όπου και πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη, υπό την προεδρία της περιφερειάρχου, Χριστιάνας Καλογήρου. Και επειδή ο χρόνος δεν ήταν επαρκής για επίσκεψη σε έξι νησιά, δεν έγινε η τελευταία συνάντηση στην Κω.

Ο κ. Κουρουμπλής, συνεχίζει το υπουργείο, υποσχέθηκε τότε στους τοπικούς φορείς ότι θα πήγαινε στην Κω το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, όπως και έκανε. Επειδή και πάλι προγραμματίστηκαν επισκέψεις σε πολλά νησιά, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο που έχουν μοναδικούς κατοίκους τους στρατιώτες που υπηρετούν στα φυλάκια, την Καλόλιμνο και το Φαρμακονήσι, το ταξίδι διήρκεσε δύο ημέρες. Την Παρασκευή ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, άρχισαν το δεύτερο κύκλο επισκέψεων στα Δωδεκάνησα, με πρώτο σταθμό την Κω, όπου έγινε επίσης ευρεία σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Κυρίτση και πολλών φορέων. Ακολούθησαν επισκέψεις σε Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Μαράθι και Πάτμο. Σήμερα ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε την Ψέριμο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας προσθέτει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλό θα είναι να είναι ενήμεροι του τι ακριβώς συμβαίνει στα νησιά μας και επισημαίνει ότι το ιατρείο στην Ψέριμο δεν είναι κλειστό. Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής, το ιατρείο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Σημειώνει επίσης ότι ο δρόμος δεν είναι χωμάτινος, αλλά με χρήματα του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχει ήδη τσιμεντοστρωθεί το 70% του δρόμου και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το υπόλοιπο τμήμα του.

«Η ΝΔ εξακολουθεί να θεωρεί ότι η κοινωνία έχει μνήμη χρυσόψαρου και ότι η Ψέριμος δημιουργήθηκε στην περίοδο του... ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι παλαιότερα οι προορισμοί του κ. Μητσοτάκη ήταν άλλοι και όχι τα μικρά και εγκαταλειμμένα επί τόσα χρόνια από τις πολιτικές της Δεξιάς, νησιά μας» προσθέτει.
Καταλήγοντας «το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει την ηγεσία της Ν.Δ., που φαίνεται ότι δεν διαβάζει Τύπο, πως ο υπουργός κ. Κουρουμπλής έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί όλα, σχεδόν, τα νησιά μας. Όταν, όμως, σ' ένα τόσο μικρό νησί, όπως η Ψέριμος, η ηγεσία της ΝΔ δεν είναι ικανή να ξεχωρίσει αν ο δρόμος είναι χωμάτινος ή με τσιμέντο τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα! Γι' αυτό η επιλογή της να κοιμάται στο δεξί πλευρό και να ονειρεύεται νεοφιλελεύθερες εξουσίες, ενδείκνυται...»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017, 02:22