Επίθεση στη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, για το θέμα των σπρεντ και τη φορολογική πολιτική.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού, που προέκυψε από το δημοσίευμα γερμανικού μέσου ενημέρωσης, σχετικά με την υποτιθέμενη διαρροή από κυβερνητικό αξιωματούχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, να αποκαλύψει το στέλεχος που έκανε την διαρροή και να επιμερίσει τις ευθύνες», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι ο καθένας πρέπει να μετρά τις κινήσεις του.

«Στις συνθήκες που περνάμε, η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η σιωπή είναι χρυσός», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε δε λέγοντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα ήταν καλύτερα να μιλούν για τα μέτρα τόνωσης της αγοράς και προώθησης της απασχόλησης.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και για την παράταση της ρύθμισης που αφορά την ρευστότητα των τραπεζών.

«Όταν είχε φέρει η ΝΔ τη ρύθμιση αυτή, το ΠΑΣΟΚ μας κατηγορούσε ότι χαρίζουμε λεφτά στους τραπεζίτες και τώρα παρατείνει την ίδια ρύθμιση», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο ξεκινώντας από την τροποποίηση της ρύθμισης για την φορολόγηση με 8% των τιμολογίων.

«Ως ΝΔ θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η κυβέρνηση κάτω από την ασφυκτική πίεση την δική μας, αλλά και των παραγωγικών δυνάμεων υποχρεώθηκε να αποσύρει την απαράδεκτη διάταξη για την φορολόγηση του 8% των τιμολογίων» ,ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς με προχθεσινές του δηλώσεις πήρε επάνω του την προσπάθεια για την κατάργηση της διάταξης, που αν εφαρμοζόταν, θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγορά, γιατί θα δημιουργούσε μεγαλύτερες συνθήκες ασφυξίας.

Είναι πλήρης δικαίωση του κ. Σαμαρά, τόνισε.

Σχετικά δε με το φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε διορθώσεις μετά από παρεμβάσεις της ΝΔ.

«Υπήρξαν διορθώσεις μετά από την πίεση της ΝΔ ωστόσο και αυτές οι διορθώσεις δεν είναι σε θέση να εξωραΐσουν τον φοροεισπρακτικό και φορομπηχτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Πρόκειται για φοροεπιδρομή που θα στεγνώσει την αγορά σε μία στιγμή που έχει ανάγκη από αναπτυξιακά μέτρα», δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε για την διαρροή κύκλων της κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με την οποία η πρώην υπουργός δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση της ΚΕ την Κυριακή και απάντησε: «δεν σχολιάζω την όποια δήλωση, αν δεν προέρχεται από επώνυμα πρόσωπα της ΝΔ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης