Κουρουμπλής: «Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν»

Κουρουμπλής: «Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν»
Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για «καιροσκοπισμό και αδημονία».

«Είστε έτοιμοι; Ή έχετε τόσο μεγάλη αδημονία να επανέλθετε στις καρέκλες;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς την ΝΔ και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επιχειρηματολογεί υπέρ της σταθερότητας, ζητούσε την ανατροπή της κυβέρνησης πέντε μήνες μετά την εκλογή της κάτι που συνεπάγεται αστάθεια.

Παράλληλα ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται συχνά σε δημοσκοπήσεις οι οποίες της δίνουν το προβάδισμα «σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση», όπως είπε, «αποσιωπά όμως το προβάδισμα της απλής αναλογικής».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε το σημερινό ΠΑΣΟΚ ότι «δεν υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν κάποιοι όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης τον καθύβριζαν», ενώ επανέλαβε πως όταν το 1990 το ΠΑΣΟΚ έφερε την απλή αναλογική, «η Αριστερά δεν την ψήφισε δεν έκανε την υπέρβασή της και δεν κέρδισε».

«Η απλή αναλογική αποτελούσε αίτημα της Δημοκρατικής Παράταξης από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και πάντοτε η παράταξη αυτή συνηγορούσε και συνέβαλε», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι με το εκλογικό αυτό σύστημα, «μπορούμε να επιτύχουμε συνεργασίες και να εξασφαλίσουμε διαφάνεια και ισχυρούς ελέγχους στο πολιτικό σύστημα».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της παραχώρησης δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού στο μέλλον: «Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν. Κάντε λίγη υπομονή. Όταν θα έρθει το τέλος της τετραετίας και η κυβέρνησή μας δεν εκπληρώσει αυτό το εθνικό αυτό χρέος, θα είναι υπόλογη όπως εσείς που μπορούσατε να το κάνετε από το 2000 και δεν το κάνατε. Και το ζήτημα των περιφερειών θα το συζητήσουμε και θα δούμε ποιος έχει προτάσεις», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 00:00