Επίθεση Παπαρήγα σε Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 15:15
Επίθεση Παπαρήγα σε Παπανδρέου
Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε με σημερινή δήλωσή της η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και να εξασφαλίσει έτσι κερδοφορία σε μεγάλους ομίλους.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας ύστερα από πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν και την προγραμματισμένη για τις 7 του μηνός ομιλία του στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων, η γ.γ. του Κ.Κ.Ε. είπε ότι η συμμετοχή του πρωθυπουργού σε αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη «δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχία, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το επικίνδυνο βήμα για τον ελληνικό λαό, που σημαίνει, συμφωνία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».

Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, «μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και οι γκρίζες ζώνες».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε., ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει σε μεγάλους ομίλους πλούσια κερδοφορία με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον χρυσό κ.λπ..

Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ επισφραγίζει τη συμφωνία Ελλάδας -Τουρκίας για το Αιγαίο, σύμφωνα με τη γ.γ. του Κ.Κ.Ε., η οποία πρόσθεσε ότι οι «εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί». Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι, όποια συμφωνία και αν γίνει, η Ελλάδα μπαίνει στις οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή που μερικές φορές λύνονται και με τα όπλα.

Η γ.γ. του Κ.Κ.Ε. κάλεσε τον λαό να προβληματιστεί πάνω σε αυτές τις εξελίξεις και «να μην επικυρώσει τίποτα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 15:15