Επίθεση Σταϊκούρα στην κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017, 12:53
Επίθεση Σταϊκούρα στην κυβέρνηση
Για διγλωσσία, ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό της «κυβέρνησης των προθύμων» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη».

«Ο υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα. Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία. Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του "κόφτη” μισθών και συντάξεων. Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη "διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”. Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της "κυβέρνησης των προθύμων”.

»Η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, με την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, με την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια άλλη κυβέρνηση, με εθνικό σχέδιο και σκληρή δουλειά, στηριγμένοι στην αλήθεια, τη συνεννόηση και την ενότητά μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017, 12:56