Το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία εξήρε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψή του στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ).

«Λέμε αλήθειες και παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για την οικονομία, ώστε να αντιμετωπίσουμε τη βαριά κληρονομιά του παρελθόντος», δήλωσε ο πρωθυπουργός.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καραμανλής εξήρε το έργο που παράγεται στο ΤΕΜΠΜΕ και τόνισε ότι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Αναφερόμενος στις δράσεις του Ταμείου, είπε ότι μέχρι σήμερα υποβλήθηκαν 47.000 αιτήσεις για δάνεια ύψους 4,6 δισ. ευρώ με εγγυήσεις ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

«Δώσαμε ανάσα ρευστότητας σε 47.000 μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και διασφαλίσαμε πάνω από 195.000 θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως δεν εφησυχάζουμε» συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση του προγράμματος και το ΤΕΜΠΜΕ μπορεί να εγγυηθεί δάνεια ύψους 9,5 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τη ρευστότητα 80.000 επιχειρήσεων.

«Αν χρειαστεί θα λάβουμε και άλλα μέτρα στο πλαίσιο του ρεαλισμού και των δυνατοτήτων της οικονομίας» κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης κατά τα προηγούμενα χρόνια, στις συμφωνίες για τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον ΟΛΠ και τα ενεργειακά, και τόνισε ότι η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη τη χώρα μας, όπου όμως οι επιπτώσεις ήταν ηπιότερες.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός: «Εμείς όμως έχουμε το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε μπροστά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης