Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε νέα δήλωσή του άφησε αιχμές και πάλι κατά της Ελλάδας, χωρίς να την κατονομάσει, με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Μιλώντας σε συνάντηση με οργανώσεις των φοιτητών, της κοινωνίας των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο ο Τσαβούσογλου είπε: «Υπογράφουμε μια συμφωνία για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, υπογράψαμε τελευταία συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες και κάποιοι σκύλιασαν. Εσένα τί σε νοιάζει; Εγώ θα υπογράψω συμφωνία με όποια χώρα θέλω. Όταν η Λιβύη υπογράφει συμφωνία με τη Μάλτα δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν υπογράφουμε εμείς λένε δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ; Ακόμη και η Μάλτα εξεπλάγη, μας το είπαν ακόμη κι εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε και κατά της Κύπρου όταν απευθυνόμενος προς τους φοιτητές, είπε πως «δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων εάν δεν γνωρίζετε το διεθνές δίκαιο».

«Για να κατανοήσουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο από κλινική ψυχολογία», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης