Επιθυμία της Μέρκελ η εμπλοκή του ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 13:50
Επιθυμία της Μέρκελ η εμπλοκή του ΔΝΤ
Στην επιμονή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να εμπλακεί το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα απέδωσε τη συμμετοχή του Ταμείου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι Ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε: «Για το ΔΝΤ μίλησε η κυρία Μέρκελ πρώτη. Πράγματι, πριν από την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαΐου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ, με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις για αυξημένη αποτύπωση του ελλείμματος, υποστήριξε ότι «καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρχε στις αγορές» από τη δήλωσή του περί Τιτανικού. «Πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου» είπε και διερωτήθηκε αν «φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ο μάντης των κακών ειδήσεων», προσθέτοντας πως έπρεπε να αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεοκοπίας της χώρας.

«Κατηγορώ όλους αυτούς οι οποίοι δε λένε την αλήθεια» συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και αναφέρθηκε στο ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας: «Ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών; Να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του». Αναφέρθηκε, δε, στο παράδειγμα της Αργεντινής, λέγοντας πως «βγήκε ο στρατός, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους...».

«Ποια θα ήταν η ευθύνη μου ως υπουργός, αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει στις 9 Μαΐου;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε: «Κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε τον Φ.Π.Α., εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε, η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 14:42