Την «επείγουσα ανάγκη» συμφωνίας και εφαρμογής αλλαγών στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική που να στοχεύουν στην αντιστροφή της ύφεσης μέσω μιας αναπτυξιακής πορείας, τονίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με αποψινή του ομιλία στο Περιστέρι.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι αλλαγές στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, που θα στοχεύουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– στην αντιστροφή της ύφεσης, μέσα από την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας, που θα τονώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, θα δημιουργεί απασχόληση, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα διασφαλίζει την αειφορία των πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής

– στη δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης

– στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

και θα εγγυώνται στα χειμαζόμενα στρώματα, μελλοντική ανταπόδοση.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ότι χρειάζεται η εξειδίκευση και η αντιμετώπιση της κάθε μίας ΔΕΚΟ χωριστά και προσθέτει ότι η οριζόντια αντιμετώπιση των ΔΕΚΟ θα ήταν εξαιρετικά αρνητικό και επικίνδυνο διαδικαστικό μέσο, γιατί υπάρχουν δημόσιες επιχειρήσεις που δεν πρέπει να παραμένουν στα χέρια του δημοσίου και υπάρχουν άλλες που είναι στρατηγικού χαρακτήρα και αυτές δεν πρέπει να απομακρυνθούν από τον έλεγχο του δημοσίου, όπως η ΔΕΗ.

Για το κίνημα των «Αγανακτισμένων», ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι οι πολίτες με τις συλλογικές τους διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις αξιώνουν λύσεις και διεκδικούν την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι του κομματικού. Ωστόσο επισημαίνει, ότι οι διαδηλωτές πρέπει να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού τις κινητοποιήσεις τους από ακραία στοιχεία, αλλά και από όσους θα επιχειρήσουν να τις καπελώσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης