Αδράνεια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής καταλογίζει η κίνηση «Πράττω» στην κυβέρνηση , σύμφωνα με ανάλογη ανακοίνωση που εξέδωσε.

 «Να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη αδράνεια στην εξωτερική πολιτική, προσπαθούν οι κυβερνώντες, αναδεικνύοντας το πόσο επικίνδυνοι και ανίδεοι είναι στον τομέα αυτό.Επιτίθενται χωρίς μέτρο στην εξωτερική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Προκαλούμε την Κυβέρνηση να πει μία καινούργια ιδέα που έφερε στην εξωτερική πολιτική, έστω μία καινούργια πρωτοβουλία πέραν των υποχωρήσεων της. Επί χρόνια, τα μέσα που ελέγχει η ΝΔ, αποσιωπούσαν τις πραγματικές επιτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το «Πράττω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και η ανακοίνωση καταλήγει, «θεσμοί που συγκροτήθηκαν, δεν λειτουργούν πλέον, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αυτοί για την προστασία των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Μέση Ανατολή, για τη διασυνοριακή συνεργασία στα Βαλκάνια, για τη συνεργασία του ευρωπαϊκού νότου με τον ευρωπαϊκό βορρά και τις χώρες του Βίσεγκραντ. Καλό είναι, πριν μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ενημερώνεται επαρκώς και σκέφτεται τι θα πει, εκτός αν κάτι τέτοιο τον υπερβαίνει».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης