Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με σαφή προσανατολισμό να επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο την «Μάχη των Βρυξελλών» και την «επιτυχή για τις ελληνικές θέσεις έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής που μας πέρασε» όπως επισημαίνουν με νόημα κυβερνητικά στελέχη.

Η θεομηνία που έπληξε την Ιαπωνία με τον οδυνηρό απολογισμό, κυριάρχησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ως είδηση με αποτέλεσμα η υπόθεση της συμφωνία κυρίων που επετεύχθη στις Βρυξέλες να έχει εξαφανιστεί επικοινωνιακά από τα πρωτοσέλιδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την ανάγκη ενημέρωσης των κυβερνητικών στελεχών του για τις νέες δεσμεύσεις και τα νέα μέτωπα που ανοίγει η συμφωνία αυτή, επιχειρεί να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τις οικονομικές εξελίξεις, θεωρώντας πώς οι ρυθμίσεις που προβλέπονται (Επιμήκυνση – Επιτόκια – προοπτική επαναγοράς χρέους -έστω και αδιόρατη- αλλά πάντως θεωρητικά υπαρκτή) αποτελούν δική του προσωπική επιτυχία.

Επισήμως η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου απόγευμα Κυριακής οφείλεται στην προγραμματισμένη απουσία από την Αθήνα του υπουργού οικονομικών την Δευτέρα και την Τρίτη . Τυπικά χωρίς την παρουσία του δεν νοείται ενημέρωση της κυβέρνησης για τις αποφάσεις στις Σύνοδο Κορυφής.

Παρόλα αυτά κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πώς το Μαξίμου επιχειρεί μία επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση απολεσθέντος εδάφους από τις κυβερνητικές αστοχίες των τελευταίων εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς τον επερχόμενο Ανασχηματισμό τώρα, καλά πληροφορημένοι κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν:

Α) Ο Ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί

Β) Πιθανώς να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων και πάντως πριν την 25η Μαρτίου.

Γ) Ο Ανασχηματισμός θα στοχεύει κυρίως στην «ευθυγράμμιση» των κυβερνητικών στελεχών ως προς τις νέες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση μετά την Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Παρασκευής αλλά και ενόψει της επισημοποίησης των δεσμεύσεων αυτών στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης