Επιμένει η Τουρκία και ζητάει πάλι την έκδοση των 8 στρατιωτικών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 20:59
Επιμένει η Τουρκία και ζητάει πάλι την έκδοση των 8 στρατιωτικών
Το αίτημά της για έκδοση των "τρομοκρατών", όπως τους αποκαλεί, πρώην στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, επανέφερε την Παρασκευή η Άγκυρα, δια του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης.

"Θέλουμε την έκδοση των τρομοκρατών η οποία απαιτείται από τον δικαστικό τουρκικό μηχανισμό", δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι η Ελλάδα προσπαθεί κρυφά να τους μεταφέρει κρυφά σε τρίτες χώρες.

"Θα κυνηγήσουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρκική Δημοκρατία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος skai.gr.

"Το 2018, η Ελλάδα μαζί με τη Γερμανία ήταν μεταξύ των κορυφαίων χωρών της ΕΕ στις οποίες αξιωματούχοι του FETO ζήτησαν άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος" σχολιάζει το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους. FETO ("Φετουλαχική Τρομοκρατική Οργάνωση") αποκαλεί η Τουρκία το δίκτυο "Χιζμέτ" (Υπηρεσία) του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει από το 1999 αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Η Άγκυρα κατηγορεί την "FETO" ότι βρίσκεται πίσω από μια "μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως της στρατιωτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας". Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει προχωρήσει στην απόταξη εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δικαστικών, αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων και έχει κλείσει δεκάδες τουρκικά ΜΜΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 21:03