«Επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 01:51
«Επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής»
«H έξαρση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο, μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους και γι' αυτό η ΝΔ και ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής, και καλέσαμε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και να γίνει πλήρης αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας την Τετάρτη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η δημοτική τοπική οργάνωση.

Όπως πρόσθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης «οι ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα στους χειρισμούς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες».

Όμως, όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης «η ΝΔ, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της κρισιμότητας των ζητημάτων αυτών, κρίνουμε ότι δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν οι ευθύνες αυτές» και συμπλήρωσε: «Τώρα απαιτείται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και προσοχή χωρίς ίχνος υποχώρησης από τις πάγιες θέσεις μας: ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία είπε εξ αρχής, όλα στο φως. Και λέει ναι στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ακόμη και με τον απαράδεκτο τρόπο που τη διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση απέφυγε ακόμη και να περιγράψει τα αδικήματα τα οποία ισχυρίζεται ότι βαρύνουν τους κατηγορουμένους».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους» προσθέτοντας: «Υπάρχει μια ωμότατη και κυβερνητική παρέμβαση. Αυτό είναι το σκάνδαλο. Το σκάνδαλο είναι η κυβερνητική παρέμβαση».

Τέλος, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη Δ.Ε.Η. λέγοντας: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα καταστροφικής ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης αποτελούν οι χειρισμοί για τη Δ.Ε.Η., που αποδεικνύεται και από τις ζημιές που καταγράφει η επιχείρηση. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει υποστεί μέσα σε τρία μόλις χρόνια δραματική υποβάθμιση και χρηματιστηριακή απαξίωση, υπερδιπλασιασμό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων στα 2,6 δισ. ευρώ, και εκτίναξη των χρεών της σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προμηθευτές».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 01:51