Τα πρώτα καλά σημάδια για τον ελληνικό τουρισμό έρχονται από την αύξηση των παραδοσιακών αγορών που παρατηρείται εφέτος, αλλά και τη συνέχιση της αύξησης των νέων αγορών, όπως η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ουκρανία, σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα προερχόμενος από το Τελ Αβίβ και με αυριανό προορισμό το Κίεβο.

«Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν πάψει να βασίζονται στις παραδοσιακές αγορές, πέρυσι είχαμε μια κακή συγκυρία από την Αγγλία και τη Γερμανία, γεγονός, που ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη νέων αγορών», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει των στοιχείων από τις θεωρήσεις του πρώτου εξαμήνου στο Γενικό Προξενείο της Μόσχας σημειώνεται αύξηση κατά 58 % στις απλές τουριστικές θεωρήσεις και 800 % στις πολλαπλές θεωρήσεις εισόδου, σημείωσε πριν από λίγο μιλώντας σε Ρώσους και Έλληνες δημοσιογράφους ο κ. Γερουλάνος. «Αυτό είναι ένα καλό σημάδι, που δείχνει ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του Σένγκεν ώστε οι Ρώσοι που θέλουν να επισκέπτονται τη χώρα μας να το κάνουν χωρίς δυσκολίες», είπε ο ΥΠΠΟΤ, ο οποίος συνοδεύεται κατά την 4η αυτή επίσκεψή του στη Ρωσία από τον γ.γ. του ΕΟΤ Γ. Κολέτσο.

«Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα θα πρωτοστατήσει σ’ αυτήν την προσπάθεια, που κάνει η Ρωσία», στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για την εξάλειψη ή απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων για τους Ρώσους τουρίστες, είπε ο κ. Γερουλάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης