To Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους επισκέφθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, ευρισκόμενος καθ’ οδόν προς το Ναύπλιο, όπου σε λίγη ώρα θα προεδρεύσει σύσκεψης με τοπικούς φορείς.

Στην επίσκεψή του στην Αργολίδα ο κ. Παπανδρέου συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της ξενάγησής του στο αρχαιολογικό μουσείο, η υπεύθυνη αρχαιολόγος Άλκηστις Παπαδημητρίου, ανέφερε στον κ. Παπανδρέου πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι αρχαιότητες της περιοχής, συνδυάζοντας την επισκεψιμότητα του μουσείου και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου η περιοχή έχει πάρα πολύ αρχαία ιστορία, γεμάτη από αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε στον κ. Παπανδρέου την ανακάλυψη πινακίδων του 4ου π.Χ. αιώνα, όπου υπήρχαν λεπτομερέστατες καταγραφές διαχειριστών του δημοσίου χρήματος.

Η ιδιοκτήτρια του Αρχαιολογικού Μουσείου ανέφερε επίσης αν και η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δυσχερής, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για μεμονωμένες δράσεις γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο καθαρισμός, η περίφραση, η σήμανση και η οδική πρόσβαση, δράσεις οι οποίες θα τους αναδείξουν περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο πρωθυπουργός, ο οποίος και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο τόσο οικονομικής ανάπτυξης όσο και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας μιας περιοχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης