Επίσκεψη Καμμένου στη Θράκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 16:59
Επίσκεψη Καμμένου στη Θράκη
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε την Ξάνθη, όπου παρευρέθηκε στην Τελετή Παράδοσης Πολεμικών Σημαιών στους Σχηματισμούς XII - XV M/K MΠ - ΧΧ ΤΘΜ του Δ’ ΣΣ.

Στη συνέχεια επιθεώρησε το ανακαινισμένο από το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου. Αμέσως μετά μετέβη στην Ορεστιάδα όπου παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων 12 στρατιωτικών οικημάτων, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Εξομοιωτών.

Στην Ξάνθη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα παραδόθηκαν οι τρεις Πολεμικές Σημαίες, σε τρεις ιστορικές Μεραρχίες. Σκοπός μας είναι να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Θράκη και τη Μακεδονία και αυτό θα το επιτύχουμε κατόπιν σχεδιασμού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων.

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως στόχο και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Ξάνθης που αγκαλιάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και βρίσκεται πάντα κοντά μας σε τέτοια ευχάριστα γεγονότα».

Στο Μέγα Δέρειο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλάβαμε, εδώ, στο Μέγα Δέρειο, να φτιάξουμε τις υποδομές ενός σχολείου, μετά από αίτημα των κατοίκων και των παιδιών. Είναι ένα από τα έργα που έχει κάνει το Μηχανικό του Στρατού με τη συμβολή όλων των Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Δώσαμε τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να έχουν ένα πιο όμορφο σχολείο, να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, με μέσα τα οποία καταφέραμε να εξοικονομήσουμε, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά είναι ικανοποιημένα αυτή τη χρονιά, όπως μας είπαν και οι δάσκαλοί τους, από το προσωπικό που έχει έρθει από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, εδώ, που υπάρχει ανάγκη, στη Θράκη, στα Πομακοχώρια. Εδώ, που χτυπάει η καρδιά μιας Ελλάδας, που ζητά τη βοήθεια και τη στήριξη του αθηνοκεντρικού κράτους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ζούμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής. Μας έχουν αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο και από την πλευρά μας θα προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Στην Ορεστιάδα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα που έχω την τιμή να σας επισκεφτώ για ακόμη μία φορά, εδώ στην όμορφη ακριτική Ορεστιάδα, στη Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, περιοχή με τεράστια επιχειρησιακή και εθνική αξία.Όπως γνωρίζετε, η προάσπιση της περιοχής του Έβρου λόγω της καίριας και σημαντικής αξίας που έχει στο εθνικό αμυντικό μας σύστημα, είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλεια, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.Είμαι λοιπόν εδώ στην περιοχή που πάλλεται η καρδιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων, για να εγκαινιάσω 12 διαμερίσματα επαγγελματιών οπλιτών, επιλύοντας ένα μέρος του πάγιου και διαχρονικού αιτήματος για πλήρη στέγαση των Υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ που υπηρετούν στη ζώνη ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.Τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσφατα στις αρχές του μήνα εγκαινιάσαμε άλλους 17 οικίσκους στο ακριτικό μας Καστελλόριζο.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η ευαισθησία, η δική μου προσωπικά αλλά και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων σε θέματα προσωπικού είναι δεδομένη και αποδεικνύεται έμπρακτα με τις συνεχείς δράσεις για ικανοποίηση των αναγκών, πάντα σε συνεργασία με όλους εσάς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 17:03