Επίσκεψη σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον πραγματοποιεί ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθούν οι υδρογονάνθρακες με τον κ. Μανιάτη να μιλάει αργότερα σήμερα στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εν συνέχεια, θα συναντηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) με την Michelle Patron, ειδική σύμβουλο του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και διευθύντρια για την Ενέργεια και το Κλίμα.
Το βράδυ, ο υπουργός θα παραστεί σε δεξίωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία της Ελλάδας, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον ακαδημαϊκό και ειδικό επί θεμάτων ΑΟΖ, Θεόδωρο Καρυώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημερινό πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα έχει με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γιώργο Σακελλάρη, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Μανιάτη στην αμερικανική πρωτεύουσα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ δρ Έρνεστ Μονίζ, την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα ενέργειας, Κάθριν Νοβέλι, καθώς και με εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεξαμενών σκέψης, ακαδημαϊκών, επαγγελματικών στελεχών του Κογκρέσου και δημοσιογράφων.

Την Τετάρτη, ο κ. Μανιάτης θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος και το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο: τάσεις και προοπτικές». Στην αμερικανική μεγαλούπολη θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης