Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

«Ήλθα εδώ για να ευχαριστήσω τους μαχητές της πρώτης γραμμής για τον αγώνα που δίνουν και να τους συγχαρώ για την προσφορά τους» δήλωσε φτάνοντας στο νοσοκομείο ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Παρακολουθώ τις προσπάθειες που κάνουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με τον ανεκτίμητο αγώνα τους έχουν κάνει πραγματικά υπερήφανους όλους τους Έλληνες».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε: «Ήλθα εδώ για να τονίσω την αποφασιστικότητά μου για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του» και συμπλήρωσε ότι «είναι αναγκαία η αναβάθμιση και η ενίσχυσή του». Μάλιστα, όπως παρατήρησε, «η πανδημία ανέδειξε το πόσο σημαντικές είναι οι υποδομές του και το ανθρώπινο δυναμικό, όχι μόνο για τις πανδημίες, αλλά γενικότερα για την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».

Επίσης ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «δείξαμε μία ωριμότητα σε αυτή την κρίση και ταυτόχρονα δείξαμε πως όταν δουλεύουμε μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα». «Δεν είναι» συνέχισε «μόνο τα κόμματα, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, που πραγματικά συνέβαλαν και συμβάλλουν, και για αυτό χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το κοινωνικό κεφάλαιο της συναίνεσης». Σε αυτό το σημείο ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «έχοντας την εμπειρία αντιμετώπισης μιας άλλης κρίσης πριν από 10 χρόνια, ξέρω πως όταν υπάρχει συναίνεση θα πάμε μπροστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, ανέφερε ότι «ήταν πολύ σημαντικό πως η όλη επιτυχία της προσπάθειας που έγινε δεν στηρίζεται μόνο σε μια μεγάλη προσπάθεια των υγειονομικών, αλλά και στην άψογη συνεργασία με το πολιτικό σύστημα» και πρόσθεσε: «Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις συστρατεύθηκαν ώστε να πάνε όλα καλά και είναι προς τιμή και του υγειονομικού και του πολιτικού συστήματος που κατάφεραν και αντιμετώπισαν τόσο αποτελεσματικά αυτή την κατάσταση».

Τέλος, η διοικήτρια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Παναγούλα Μαμμή, ευχαρίστησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα και ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση στο κτήριο της διοίκησης.

Φωτογραφία: patrasevents.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης