Για όλους και για όλα μίλησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην ελληνική παροικία του Μόντρεαλ, όπου βρέθηκε καλεσμένος του συλλόγου Ποντίων «Εύξεινος Πόντος». Στους επίσημους προσκεκλημένους ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, και ο γνωστός Πόντιος ηθοποιός, Παύλος Κοντογιαννίδης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως, όταν βρίσκεται εκτός Ελλάδος, μιλάει υπερκομματικά, ενώ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων, διότι, όπως είπε, «δεν έχουν στηρίξει ικανά τους Έλληνες της Διασποράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα με την ΠΓΔΜ επεσήμανε πως παλεύει από το 1992 για το ζήτημα και πως η «Μακεδονία δεν δημοπρατείται, δεν νοικιάζεται, δεν πωλείται. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία». Το όνομα δεν είναι το πρόβλημα τόνισε. «Τα αλυτρωτικά σχέδια και η προπαγάνδα των Σκοπιανών ενσπείρουν ανησυχία».

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως ο Τούρκος υπουργός ήταν αρκετά προσεκτικός και πως συνάντησε μόνο τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο επιθετική στα εθνικά της θέματα. «Να αγκαλιάσουμε τους Πομάκους, τους οποίους αφήσαμε στα χέρια άλλων, να προσέξουμε τη Θράκη»  προσέθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε πως δεν είναι όπως παρουσιάζεται και πως οι Έλληνες έχουν φιλότιμο. «Η χώρα, εάν είμαστε ενωμένοι, θα ξεπεράσει τα προβλήματά της. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ήταν έντονα επικριτικός ενάντια στον «Καλλικράτη», λέγοντας πως στην Ελλάδα υπάρχει το κράτος της Αθήνας και το κράτος της περιφέρειας. «Ο Καλλικράτης είναι μια φούσκα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως στήριξε και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αλλά η περιφέρειά του βιώνει μια τρομακτική αβελτηρία με τον «Καλλικράτη».

Ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε, τέλος, το γεγονός ότι το μάθημα των θρησκευτικών και της ιστορίας γίνονται προαιρετικά, ξεκαθαρίζοντας πως οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές αλλά: «Αφήσαμε τα σύνορα ανεξέλεγκτα και μπουκάρουν διάφοροι λαοί. Μετά από 40 χρόνια, θα είμαστε λιγότεροι οι Έλληνες από τους ξένους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης