Επίσκεψη Σταύρου Κοντονή στην Κω

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, 13:20
Επίσκεψη Σταύρου Κοντονή στην Κω
Επίσκεψη στην Κω πραγματοποιεί σήμερα, από νωρίς το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, με σκοπό να επιθεωρήσει όλες τις υπηρεσίες και τις υποδομές του υπουργείου που βρίσκονται στο νησί.

Ο κ. Κοντονής επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο και το Δικαστικό Μέγαρο, επιθεωρώντας όλους τους χώρους που υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό, μαζί με το δικαστικό και υπαλληλικό προσωπικό, τον πρόεδρο και τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Κω και τον έπαρχο Κω Γ. Χαλκιδιό.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κοντονής τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Η επανεξέταση θα γίνει αυτήν την εβδομάδα και θα ξεκινήσει η αποκατάσταση για την άμεση επαναλειτουργία τους. Θα επισκεφτώ επίσης τις δικαστικές φυλακές και το Κτηματολόγιο, για να έχω μια εικόνα τι συμβαίνει και θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα. Οι ζημιές που μου περιγράψανε οι υπάλληλοι δεν είναι πολύ σοβαρές. Σε ό,τι αφορά στην υποστελέχωση σε επίπεδο δικαστών δεν υπάρχει πρόβλημα, σε επίπεδο γραμματέων αυτήν την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι μόλις ολοκληρωθούν ,σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα καλύψουν πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα».

Ακολούθησαν επισκέψεις του υπουργού Δικαιοσύνης στις δικαστικές φυλακές Κω και στο Κτηματολόγιο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, 14:23