Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ως προεδρεύων υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης αναμένεται να επισκεφθεί από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 22 του μήνα, στο Σίδνεϊ όπου θα διεξαχθεί το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Τραπεζιτών των χωρών του G20.

Εν τω μεταξύ στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών των ισχυρότερων χωρών του κόσμου. Στόχος του Άμποτ είναι να συζητήσει και προωθήσει την ατζέντα των προτεραιοτήτων της Αυστραλίας ενόψει της διάσκεψης των G20 που θα γίνει στο Μπρίσμπαν τον προσεχή Νοέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν αναχωρήσει για το Νταβός, ο Τόνι Άμποτ δήλωσε ότι επιδίωξη της Αυστραλίας είναι να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Κορυφής στο Μπρίσμπαν των ηγετών των 20 οικονομικά πιο ισχυρών χωρών του κόσμου.

Η Αυστραλία θέλει να προωθήσει την διεύρυνση της συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο, την αναβάθμιση του εφοριακού συστήματος ώστε να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που πλήττει όλες της χώρες και τη βελτίωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος προκειμένου να αποφευχθεί στο μέλλον παρόμοια οικονομική κρίση σαν αυτή που έπληξε την παγκόσμια οικονομία το 2008.

Αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στον Αυστραλό πρωθυπουργό να συναντηθεί με του ισχυρούς ηγέτες του κόσμου και να αναφερθεί στην αυστραλιανή ατζέντα της συνάντησης των G20 που θα προωθήσει η Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης