O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου. Στη διάρκεια της επίσκεψης περιηγήθηκε τους χώρους της αεροπορικής βάσης και μίλησε στο προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό της 120 ΠΕΑ τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, εδώ στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο επισκέψεων σε μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Είναι μια σημαντική επίσκεψη, καθώς πρόκειται για το βασικό εκπαιδευτικό κέντρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, εδώ όπου λαμβάνει χώρα η εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Επίσης, αποτελεί μια ευκαιρία για μένα ως Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας να επικοινωνήσω μαζί σας, με το προσωπικό της Μονάδας.

Καταρχήν, θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας για μια ακόμη φορά ότι είμαστε χώρα ειρηνική. Στόχος μας είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Να θυμάστε ότι αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία. Ξεκαθαρίζω ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και με κανέναν τρόπο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ό,τι μας ανήκει.

Θα τονίσω τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία ως εκπαιδευτικός γνωρίζω καλά ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική δραστηριότητα: είναι η Ποιότητα, το Υψηλό Επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ο Ρεαλισμός. Διαπίστωσα στη σημερινή μου επίσκεψη στην Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος ότι αυτά τα χαρακτηριστικά όχι μόνο υπάρχουν εδώ, αλλά αποτελούν σήμα κατατεθέν της Εκπαίδευσης που παρέχεται.

Αυτό δεν το αναγνωρίζω μόνο εγώ. Το αναγνωρίζουν οι σύμμαχοί μας που εμπιστεύονται το προσωπικό τους να εκπαιδευτεί από μας, όπως επίσης δείχνοντας ενεργά το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης, αλλά και την ήδη ενεργό συμμετοχή τους με προσωπικό από την Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας.

Η δημιουργία του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης επιβεβαιώνει ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και μάλιστα με τους καλύτερους και προσφορότερους τρόπους. Το κέντρο αυτό συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο προσωπικό της Αεροπορίας μας, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας.

Το έργο σας είναι σημαντικό, όπως σημαντική είναι και η εκπλήρωση της αποστολής σας, η διατήρηση του υψηλού επιπέδου και της συστηματικής εκπαίδευσης των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας. Διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο αυτό, τόσο οι Ιπτάμενοι όσο και το Τεχνικό προσωπικό, εργάζονται με ανιδιοτέλεια, πετυχαίνοντας τους στόχους που έχουν τεθεί. Αναγνωρίζεται αφενός μεν η απαίτηση από τους εκπαιδευόμενους να καταβάλουν κοπιώδεις προσπάθειες και αφετέρου οι κίνδυνοι που διατρέχουν τόσο εκπαιδευτές όσο και εκπαιδευόμενοι για την επίτευξη των υψηλών εκπαιδευτικών στόχων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μνημονεύσω και να αποτίσω φόρο τιμής στους εν ώρα καθήκοντος πεσόντες αεροπόρους. Ενώ με το πρόσφατο περιστατικό και την θυσία του Επισμηναγού Ιπταμένου Νικόλαου Βασιλείου εν ώρα εκπαιδευτικής πτήσης, η Πολεμική μας Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι «μάχεται» ακόμη και όταν εκπαιδεύεται.

Από εσάς εδώ και τις θυσίες σας, ξεκινάει αυτό που αργότερα επιτρέπει την αποτελεσματική ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, όποτε, όταν και όπου απαιτηθεί. Ο επαγγελματισμός και η επιχειρησιακή σας ικανότητα, η άρτια επιστημονική γνώση αλλά κυρίως η αφοσίωσή σας είναι αυτό που μας επιτρέπει να ασκούμε πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες σας. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και εσείς ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της υπεστήκατε δραματικές περικοπές.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας και όπως πρόσφατα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δήλωσε στην Γιορτή της Αεροπορίας: Η αποκατάσταση των αδικιών αυτών έχει δρομολογηθεί. Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε στενή συνεργασία με την Στρατιωτική Ηγεσία, στηρίζει το έργο σας και θα εξακολουθήσει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτίωση της υπηρεσιακής σας καθημερινότητας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για τον επαγγελματισμό σας, και το υψηλό ηθικό που επιδεικνύετε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας. Καθώς αύριο είναι ημέρα εορτασμού των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ημέρα στην οποία η ελληνική κοινωνία τιμάει το σύνολο του προσωπικού που μάχεται καθημερινά σας εύχομαι υγεία, τόσο σε εσάς όσο και τις οικογένειές σας και κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης