Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου 2016, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρέστη στις εκδηλώσεις υπό τον τίτλο ΡΟΥΠΕΛ 1941 – Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στο Ιστίμπεη και στο Ρούπελ, το διήμερο 14-15 Μαΐου, από το Δήμο Σιντικής, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε σήμερα στο Ιστίμπεη αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών αλλά και της απόδοσης τιμών από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής στους Έλληνες μαχητές για την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του ανέφερε: Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, τιμής και ανάμνησης. Τιμάμε τα ιστορικά γεγονότα που δείχνουν την ανδρεία των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτά τα οχυρά. Συγχρόνως είναι και μια ευκαιρία για την ανάδειξη του πλούτου αυτού του τόπου. Κάνουμε κάθε προσπάθεια μαζί με τον Δήμαρχο, την Αυτοδιοίκηση και τα Επιτελεία, ώστε η περιοχή να αναδειχθεί και τουριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναδειχθεί αλλά και να παραμείνει ο φυσικός της πλούτος. Οι δυνατότητες που μας δίνει η Ιστορία αλλά και ο χώρος ο ίδιος, θα πρέπει να γίνουν στοιχεία ανάπτυξης της περιοχής. Έχουμε υποβάλει τις πρώτες προτάσεις μας, ώστε να υπάρχουν έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Επίσης βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ομοσπονδίες βετεράνων σε όλο τον κόσμο για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και τη διεθνή προβολή της περιοχής. Παράλληλα, μας ενδιαφέρει περισσότερο, η νέα γενιά να μάθει την Ιστορία του τόπου αλλά και να δει το χώρο και να τον απολαύσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης