Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε, «αρκεί να σταματήσουμε να κλαίμε μόνο, πάνω απ’ το χυμένο γάλα και να δούμε μπροστά μας τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες», διατύπωσε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, επικαλούμενος το παράδειγμα της επιτυχίας τεσσάρων βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, που επισκέφτηκε σήμερα, μαζί με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου. Οι δύο υπουργοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εταιρειών BETA CAE Systems, MLS Πληροφορική, ISOMAT και PELOPAC.

«Έχω εντυπωσιαστεί από αυτές τις επισκέψεις και το μήνυμα είναι ένα: ότι εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα της προσπάθειας και της καινοτομίας. Ασφαλώς το κράτος πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρήσεις εδώ στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη την Ελλάδα που μέσα στην κρίση πρωτοπορούν, επεκτείνονται και προσλαμβάνουν εργαζόμενους δείχνει πως, ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα και σε άλλες φάσεις της ιστορίας του έθνους μας. Μπορούμε και τώρα», υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανακωχή» στη ΔΕΘ

Ερωτηθείς δε, για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, απάντησε ότι «πρώτο βήμα αναβάθμισης της Έκθεσης θα ήταν αν όλοι κάναμε μια ανακωχή σε σχέση με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες που γίνονται κάθε χρόνο. Υπάρχουν άλλες 364 ημέρες το χρόνο για να κάνει κανείς τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. Ας αφήσουμε την Έκθεση να δημιουργήσει καινούργια δυναμική στη Θεσσαλονίκη, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και στη χώρα».

Πηγή: AΠE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης