Την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να στείλει δύο επιστολές με παραλήπτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη ΔΕΗ.

Η μία θα απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ανεξάρτητους βουλευτές και τους Οικολόγους, για άμεση έναρξη διαλόγου για την συγκρότηση κεντροαριστερού πόλου, και θα συνοδεύεται από έντεκα σημεία για προγραμματική συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι δεν αναζητεί με την πρωτοβουλία αυτή προσχώρηση του ενός κόμματος στο άλλο, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα αναλάβει πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων, είπε ότι προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή έχει να σταλούν οι επιστολές, και όλα τ’ άλλα έχουν σχέση με την πορεία του διαλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διευκρίνιζαν στελέχη της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ αυτή η προγραμματική συμφωνία, εφόσον προκύψει, δεν απευθύνεται στη ΝΔ, αλλά έχει ως στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης Κεντροαριστεράς-Αριστεράς.

Η δεύτερη επιστολή θα απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ για να συζητηθεί η δυνατότητα διατύπωσης προοδευτικής, κυβερνητικής πρότασης, με συγκεκριμένα προγραμματικά στοιχεία, και με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοαποκλείεται από τις διεργασίες για την Κεντροαριστερά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης