Επιστολή Ν. Χουντή στον Αντ. Ταγιάνι για τη δίωξη σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 14:49
Επιστολή Ν. Χουντή στον Αντ. Ταγιάνι για τη δίωξη σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη
Για «σοβαρότατο κρούσμα πολιτικής δίωξης στην Ελλάδα» κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής σε επιστολή του προς τον Αντόνιο Ταγάνι, με την οποία ενημερώνει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις διώξεις, σε βάρος του γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για την κινηματική τους δράση.

Στην επιστολή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «κλήθηκε σε απολογία με αφορμή τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», με κατηγορίες τέλεσης αδικημάτων, όπως η «αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων, καθώς επίσης, και κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών» και υπογραμμίζει:

«Είναι πρωτοφανές να καλείται για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, με αφορμή την πολιτική και κινηματική του δράση, ως εάν η πολιτική και κινηματική του δράση να απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Παρόμοιες διώξεις έχουν επιχειρηθεί και σε άλλους αγωνιστές/ριες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Επιχειρείται, δηλαδή, να ποινικοποιηθεί η πολιτική δράση, να εκφοβίσουν τους πολίτες, με στόχο να περιορίσουν τη δημοκρατία και τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ επισημαίνει ότι, «το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν απειλεί ούτε τη δημοκρατία, ούτε την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια. Υπερασπίζεται το θεμελιώδες δικαίωμα φτωχών πολιτών στην κατοικία» και ζητά από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργήσει για την «προάσπιση της δημοκρατίας, της πολιτικής δράσης του κόμματος και των Ελλήνων πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 14:49