Επιστολή στον πρωθυπουργό από την Ο.Ε.Κ. Γερμανίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011, 15:04
Επιστολή στον πρωθυπουργό από την Ο.Ε.Κ. Γερμανίας
Το αίσθημα της απογοήτευσης διακατέχει τον ελληνισμό της Γερμανίας που πλήττεται από την κατάργηση των προξενείων της χώρας μας σε Αννόβερο, Κολωνία και Λειψία, αναφέρει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (Ο.Ε.Κ.) Γερμανίας, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου.

«Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση και σ’ εσάς προσωπικά κύριε Πρωθυπουργέ, να αναβληθεί η κατάργηση των τριών Προξενείων, μέχρις ότου δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός των προξενικών λειτουργιών.

Με την κατάργηση των τριών Προξενείων, χωρίς παράλληλο εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπολοίπων πέντε και του προξενικού τμήματος της Πρεσβείας, η Πολιτεία υποβάλλει τον απόδημο σε ταλαιπωρίες και δυσβάστακτα οικονομικά βάρη» τονίζεται  -μεταξύ άλλων-στην επιστολή της Ο.Ε.Κ. Γερμανίας.

Παράλληλα, η Ο.Ε.Κ. Γερμανίας αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η επανειλημμένη εξαγγελία δημιουργίας Κ.Ε.Π. για τους απόδημους, ενώ δεν έχουν υιοθετηθεί προτάσεις της για εξυπηρέτηση των αποδήμων μέσω των ελληνικών κοινοτήτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011, 15:04