Στη δημοσιότητα έδωσε χθες το Υπουργείο Υποδομών την επιστολή του υπουργού Υποδομών Μ. Βορίδη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία τον ενημερώνει ότι διαφωνεί με τη χρήση των κοντέινερ της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων ως χώρων στέγασης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «στον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται λυόμενοι οικίσκοι διαφόρων διαστάσεων, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση αστυνομικών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων, παρέμειναν εκεί, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο με το κόστος μεταφοράς τους στον χώρο φύλαξης του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Ασπρόπυργο» σημειώνεται στην επιστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τους οικίσκους αυτούς διαχειρίζεται η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, τους οποίους παραχωρεί σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος για την προσωρινή στέγαση άστεγων θεομηνιοπλήκτων. Συνεπώς η Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη θεομηνία, πρέπει να υπάρχει ικανός αριθμός λυομένων οικίσκων έτοιμων προς χρήση» αναφέρεται.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι από πουθενά δεν προβλέπεται η χρήση των οικίσκων αυτών ως χώρος φιλοξενίας παρανόμως διαμενόντων στη χώρα μας μεταναστών και εξαιτίας του μεγάλου πλήθους των οικίσκων που απαιτείται, σας ενημερώνω ότι δεν συναινώ στην αιτούμενη χρήση από το Υπουργείο σας» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Βορίδης.

Επίσης, το Υπουργείο Υποδομών, αναφερόμενο στη σχετική αλληλογραφία των υφυπουργών Υποδομών, κ. Ι. Μαγκριώτη και Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Όθωνα, υπογραμμίζει ότι «ουδέποτε είχε ή έχει παραχωρηθεί έγκριση για τη χρήση των συγκεκριμένων οικίσκων», αφού «ο πρώτος είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση των οικίσκων τη διάθεση πιστώσεων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπ. Ανάπτυξης, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της προμήθειας ίσου αριθμού νέων οικίσκων, ώστε να διατηρηθεί η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέτοια διάθεση από το Υπ. Ανάπτυξης δεν έχει υπάρξει και επομένως δεν έχει εκπληρωθεί η προϋπόθεση που έχει θέσει με την επιστολή του ο κ. Μαγκριώτης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργική κόντρα για το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης