Επίτιμος δημότης Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στον οποίο ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης απένειμε το μετάλλιο της πόλης, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Με τη Βουλγαρία και τον βουλγαρικό λαό η πόλη μας έχει σχέση αιώνων. Έχουμε μια κοινή ιστορία, που εμπεριέχει τη συμβίωση όσο και την αντιπαράθεση και, τουλάχιστον από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και έπειτα, τη συνεργασία και την αλληλεξάρτηση. Για τη Θεσσαλονίκη, και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα, η Βουλγαρία ήταν η κατ’ εξοχήν χώρα που σήμανε, μετά το 1989, την κατάργηση του ασφυκτικού ρόλου της μεθορίου. Την κατάργηση του φύλακα, που κατέληξε να φυλακιστεί στον ρόλο του. Η βούλησή μας ως δημοτική αρχή είναι να αναδείξουμε, εδώ στη Θεσσαλονίκη, το κοινό μας παρελθόν χωρίς υπεκφυγές και ωραιοποιήσεις» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίσκεψή μου αποτελεί έκφραση της αλληλεγγύης του βουλγαρικού λαού στην Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνά» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο ελληνικός λαός έδειξε για ακόμη μία φορά το «αδάμαστο πείσμα» του κι επέλεξε τον ευρωπαϊκό δρόμο.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης