Επίτιμος δημότης Λάρισας ο Π. Παυλόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, 16:35
Επίτιμος δημότης Λάρισας ο Π. Παυλόπουλος
«Πρέπει να το αναγνωρίσουμε στον λαό μας ότι με τεράστιες θυσίες η Ελλάδα εμπεδώνει, ιδίως με την καθοριστική συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Αλλά και είναι αποφασισμένη, με τις προευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις τις ενωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, να συμβάλει με τους λοιπούς Εταίρους μας ώστε η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, κατά τον προορισμό της και τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με δείκτες πορείας τον Ανθρωπισμό, την Ειρήνη, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την αειφόρο Ανάπτυξη».Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σήμερα από τη Λάρισα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την τελετή ανακήρυξης τους ως επίτιμου δημότη της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λάρισα αποδεχόμενος την πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιου προκειμένου να παραστεί στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης Αγίου Αχιλλίου, ανακηρύχτηκε ταυτόχρονα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επίτιμος δημότης Λάρισας, στο πλαίσιο τελετής στο Δημαρχείο, κάνοντας με την ευκαιρία ευρεία αναφορά στην ιστορία της Λάρισας ως κοιτίδας πολιτισμού.Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας αφίχθη το πρωί στη Λάρισα οπότε και συμμετείχε στην πανηγυρική θεία δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου έδωσαν το παρών επίσης ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημ Βίτσας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η αναπληρωτής υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλλογιάννης, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί του νομού, επτά μητροπολίτες και πλήθος Λαρισαίων.

Μετά τη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος -το θείο κήρυγμα έκανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος-, ακολούθησε η λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην κεντρική πλατεία, όπου τελέστηκε αρτοκλασία. Το κήρυγμα από άμβωνος έκανε ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος.Σε δήλωση του μετά τη λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της ιεράς εικόνας του Αγίου Αχιλλίου, ο κ Παυλόπουλος ανέφερε ότι ο Πολιούχος της Λάρισας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας και τούτο το αποδεικνύει αφενός η καθοριστική συμμετοχή του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 στη Νίκαια της Βιθυνίας μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Σπυρίδωνα και αφετέρου η σεπτή βιωτή του ως Επισκόπου Λάρισας. Καθώς, όπως παρατήρησε, υπήρξε υπόδειγμα ταπεινότητας και πνευματικής συνεισφοράς.

Στους θρησκευτικούς εορτασμούς για την Πολιούχο της Πόλης συμμετείχαν επίσης οι μητροπολίτες Κατάνγκας (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) Μελέτιος, Καρπενησίου Γεώργιος και Σαφίτα (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) Δημήτριος, ο μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαΐου 2016, 16:36