«Επιτομή των fake news οι φήμες για κατάργηση των επιδοτήσεων από τη ΝΔ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, 22:55
«Επιτομή των fake news οι φήμες για κατάργηση των επιδοτήσεων από τη ΝΔ»

Το ορεινό χωριό της Εθιάς του νομού Ηρακλείου επισκέφθηκε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συνάντησε και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, αλλά και με ανθρώπους της υπαίθρου και επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής, αγρότες και κτηνοτρόφους.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης: «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανό τον αγροτοδιατροφικό τομέα απέναντι σε τεράστιες δυσκολίες, πολλές από τις οποίες δημιούργησε η απερχόμενη κυβέρνηση, επιβάλλοντας υψηλούς φόρους, στερώντας χρηματοδότηση, αυξάνοντας υπερβολικά το παραγωγικό κόστος, χωρίς να τους βοηθά να έχουν πρόσβαση τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές. Επιτομή των "fake news" οι φήμες ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τις επιδοτήσεις στον κτηνοτροφικό τομέα, που αποτελούν ένα απολύτως απαραίτητο εργαλείο».

Ο κ. Αυγενάκης συνέχισε λέγοντας πως «η ΝΔ στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων συνεργατικών σχημάτων, ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί, βοηθώντας τους ν' αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των παράνομων ελληνοποιήσεων».

Όπως διευκρίνισε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, για τον λόγο αυτό η ΝΔ εισάγει νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και μειώνει τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, διασφαλίζει σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ για όλους, δίνει κίνητρα για τη δημιουργία νέων συνεργατικών σχημάτων και προχωρά στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων προϊόντων.

«Επιστρέφουμε το ταχύτερο τους ανενεργούς πόρους -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που βρίσκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο στα χέρια του κράτους (δημόσια περιουσία, δήμοι, εκκαθαριστής Αγροτικής Τράπεζας), πίσω στην παραγωγική διαδικασία. Δίνουμε επιτελικό ρόλο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και θέτουμε τις κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική στήριξή τους» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019, 22:55