Σε εκδήλωση, που διοργάνωσε στη Φρανκφούρτη την Παρασκευή η Επιτροπή αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, αποφασίστηκε από τους παρισταμένους η ίδρυση επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών για λογαριασμό της Ελλάδας από Γερμανούς πολίτες.

Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον κ. Γλέζο, ο οποίος τόνισε ότι μόνο η επικράτηση του δικαίου και η ειλικρινής συνεννόηση ανάμεσα στους λαούς μπορεί να εξασφαλίσει την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της αλληλοκατανόησης, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της ισότητας, την οποία όλοι έχουμε ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μανώλης Γλέζος θα βρίσκεται μέχρι την Πέμπτη στο Στρασβούργο για τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Αμβούργο, όπου θα χαιρετίσει στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, που διοργανώνουν τα γερμανικά συνδικάτα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του κ. Γλέζου έχει ως εξής:

-Σάββατο 2/5 (Αμβούργο): Εκδήλωση που διοργανώνεται από τους «Die Linke», «GUE/NG»L, «Ver.di Hamburg», «ver.di youth (GEW)», «Working group Distomo», Επιτροπή Auschwitz, Αντιφασιστική Ομοσπονδία (VVN-BdA) με θέμα «O Μανώλης Γλέζος για την κρίση στην Ελλάδα» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμβούργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Τρίτη 5/5 (Βερολίνο): Ομιλία του Μανώλη Γλέζου σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) της Γερμανίας με θέμα «Γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα» στην αίθουσα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου.

-Πέμπτη 7/5 (Βερολίνο): Ομιλία του Μανώλη Γλέζου στην επίσημη εκδήλωση που διοργανώνει στο Γερμανικό Κοινοβούλιο η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke για την αντιφασιστική νίκη και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

-Παρασκευή 8/5 (Βερολίνο): Εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ευρω-κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke προς τιμή του Μανώλη Γλέζου και της Beate Klarsfeld με θέμα «70 Χρόνια από την ημέρα της Απελευθέρωσης: Συζητάμε για τη μεταπολεμική Ευρώπη, Διαμορφώνουμε τη σημερινή Ευρώπη».

-Σάββατο 9/5 (Βερολίνο): Συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης για την αντιφασιστική νίκη και την απελευθέρωση του Βερολίνου από το ναζισμό που διοργανώνει το «Die Linke».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης