Εγκρίθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ για την αντιμετώπιση καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Α. Ντινόπουλος τον Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος του είχε θέσει σχετικό αίτημα.

Το ποσό εντάσσεται στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, τονίζοντας πως η Πολιτεία οφείλει να έχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση και κυρίως για την πρόληψη των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.
 
Παράλληλα, ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπουργό τις εξελίξεις ως προς το χρηματοδοτικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και για την προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα όπως ο βέλτιστος δυνατός διακανονισμός των οικονομικών των δήμων και η παράταση της διαδημοτικής κινητικότητας μέχρι το τέλος του χρόνου, με τον υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι «δεν προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέδειξε την ανάγκη στήριξης των επαρχιακών Δήμων και ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, που αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: rethnea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης