Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν.

«Παρακολουθούμε τις προβοκατόρικες κινήσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας. Ξέρουμε ότι θέλουν να μας κάνουν να σπαταλήσουμε χρόνο και ενέργεια. Για τους Έλληνες πολιτικούς και τον ελληνικό λαό, αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεχνούν τις μέρες που πανηγύριζαν για τη σφαγή της Τριπολιτσάς σαν ημέρα της νίκης τους και ακόμα δεν έχουν πληρώσει γι’ αυτό. Δεν είναι πρόοδος και τίμιο να κρύβεσαι πίσω από άλλους. Η στρατιωτική ανάπτυξη και η οικονομική βοήθεια δεν είναι αρκετή ώστε η Ελλάδα να φτάσει στο επίπεδό μας», σημείωσε.

«Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει», τόνισε στη συνέχεια.

 

Το νέο προκλητικό αφήγημα της Άγκυρας στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Ερντογάν αναφέρει, ότι η Ελλάδα μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα σε νησιά με καθεστώς αποστρατικοποίησης, κυρίως σε Λέσβο και Σάμο. Η Άγκυρα επιμένει ότι υπήρξε μεταφορά τεθωρακισμένων στη Λέσβο και στη Σάμο στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 21 Σεπτεμβρίου και ότι αυτό συνιστά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.

Στο συμβούλιο συζητήθηκε η κλιμακούμενη ένταση με την Ελλάδα και υπήρξαν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Μάλιστα έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας περιόδου εργασιών της Τ. Εθνοσυνέλευσης τη (1η Οκτωβρίου). Επιπλέον συζητήθηκαν οι δήθεν «παραβιάσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο» και οι φερόμενες «επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα παράτυπων μεταναστών».

Δείγμα των προθέσεων της Άγκυρας να κλιμακώσει περεταίρω την ένταση είναι και πρόσφατη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής Σαμπάχ περί δήθεν ύπαρξης και δεύτερου στρατοπέδου τρομοκρατών στο Λαύριο ακριβώς δίπλα από τον παλιό καταυλισμό, όπου φιλοξενούνται, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες τουρκικές πηγές, τρομοκράτες κυρίως του ΡΚΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης