Ερώτηση 15 βουλευτών της Ν.Δ. στον Στουρνάρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 17:10
Ερώτηση 15 βουλευτών της Ν.Δ. στον Στουρνάρα
Τις δραματικές διαπιστώσεις του ΙΟΒΕ και την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, επικαλούνται 15 βουλευτές της Ν.Δ. σε ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης και να δοθεί στην πρώτη κατοικία με εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικά για την περιφέρεια, οι βουλευτές ζητούν να τεθεί ως κριτήριο το υψόμετρο και να επιδοτηθεί η καύση ξύλου, πέλλετ και βιομάζας, εκτός από το πετρέλαιο.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας των 15 βουλευτών είναι ο βουλευτής Δάνης Τζαμτζής και, όπως αναφέρεται στην ερώτηση, τον προηγούμενο χειμώνα κάθε οικογένεια αναγκάστηκε να μειώσει κατακόρυφα τις ποσότητες του πετρελαίου και να ανάβει τα καλοριφέρ μόνο 2 έως 3 ώρες το 24ωρο.

«Αποτέλεσμα αυτών ήταν η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου για τη θέρμανση, η απώλεια μεγάλων εσόδων για το κράτος, αλλά και η αισχροκέρδεια έμπορων ξύλου στις μεγάλες πόλεις, οι οποίοι έφερναν ξύλα από τις γειτονικές χώρες, με πλαστά πολλές φορές πιστοποιητικά και πουλούσαν σε εξωφρενικές τιμές», επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά και στη μελέτη του ΙΟΒΕ, που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε και βάσει της οποίας οι βουλευτές προειδοποιούν ότι «με το σημερινό καθεστώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και άλλες ευπαθείς ομάδες, θα παγώσουν από το κρύο, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και το κράτος δεν θα έχει έσοδα».

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι στη Β. Ελλάδα που οι θερμοκρασίες τον χειμώνα είναι χαμηλές, απαιτείται θέρμανση για 6 με 7 μήνες και ότι οι τιμές των καυσόξυλων και του πέλλετ έχουν εκτιναχθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 17:10